1e dag San Francisco

De eerste dag in San Francisco

Om 9 uur  vertrokken uit Modesto, vlak naast het hotel bleek een marktje te zijn, daar moesten de dames  even naar toe. Gelukkig hadden ze het snel gezien en konden we op pad. Ongeveer 150 km rijden naar San Francisco. We hadden een hotel geboekt via Hotwire.com, een hotel waarvan je niet weet wat het wordt, het enige wat te weet is hoeveel sterren het heeft en in welke buurt het ongeveer ligt. Nadat je geboekt en betaald hebt krijg je te zien welk hotel het is en waar het precies ligt. Nu bleek dat wij een  Holiday-Inn hotel logeren en het ligt in civic centr. Niet echt een chique wijk,  er zijn veel zwervers, en mensen die rondhangen op straat. In eerste instantie best wel eng. We spreken een Ned. vrouw en zij vertelt dat ze gewaarschuwd is dat San-Francisco heel onveilig is maar dat ze dit niet melden vanwege het toerisme. Ook bleek bij aankomst dat er geen geld meer op onze creditcard staat, dus dat probleempje moesten we ook nog even oplossen, maar de man achter de balie was heel behulpzaam met cash geld konden we de borg betalen. Mooi hotel,  mooie kamer met een groot dakterras waar ook het zwembad aan ligt. Nadat we  de auto bewaakt geparkeerd, en ons warmer gekleed hebben ( het is hier bewolkt en fris) zijn we te voet  richting Fischermans-Warf gelopen. Daar naar de Zeeleeuwen, het eiland Alcatraz en mensen gekeken en met de cable-car terug richting hotel. Nu zijn we voor het eerst eens bijtijds op onze hotelkamer zodat we nu tijd hebben om het blog een beetje bij te werken, wat te lezen en te relaxen. Het is ook te onveilig om naar buiten te gaan al vallen de mensen je niet lastig. Maar je schrikt van hun gezichten , hun viezigheid , een hele andere wereld. Er is een groot verschil tussen arm en rijk Morgen willen we kijken of we nog tickets voor Alcatraz kunnen bemachtigen, die zijn namelijk uitverkocht. Ook willen we fietsen huren en richting het Golden Gate park en brug gaan.

Reacties 2

koen 07-08-2012 09:18

Hoi Pap Mam en Lies,

Spannend in San francisco dus?, op passen dus maar.
Hier in Nederland is het slecht weer. Ik ben 1 avondje in sneek geweest. Ik twijfel of in nog een dagje zal gaan maar met dit weer is het daar ook niet heel leuk lijkt mij. Hebben jullie daar al mooie goedkope spullen gezien in vergelijking met Nederland? Veel plezier nog.

Groeten Koen van der Voort

Barry 07-08-2012 09:31

Ik lees net Koen zijn reactie,dus over hrt weer zeg ik niets.Flut.San Francisco is dat een oude stad,met veel bezienswaardigheden.Ik weet niet wat ik mij daar bij voor kan stellen.Blijven julliedaar meer dan een dag?Hebben jullie fietsen gehuurd?Lijkt mij leuk om om in zo)n grote stad te fietsen..Nog veel plezier.

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer