3e dag los Angeles

3de dag LA,

Vandaag heerlijk naar het strand van Santa Monica. We parkeren onze auto voor 3 uur en lopen naar de beach. Daar blijkt lager (10 meter) nog een weg te liggen. Aangekomen op het strand besluiten we de auto maar te halen omdat we anders om de 3 uur naar boven moeten. Op het strand is het heerlijk hele hoge golven waar we lekker door heen kunnen duiken. Onze veiligheid wordt in de gaten gehouden door Bay –Watchers en zij moeten vaak het water in om mensen terug te halen. Aan het eind van de dag besluiten we toch naar San-Diego te rijden, we hadden ook wel op het strand willen blijven maar het is erg warm en we zijn bang om nog meer te verbranden. Naar San-Diego is het ruim 100km rijden we hebben geen hotel geboekt. Maar dit lukt ter plekke en we onderhandelen nog over de prijs. We gaan Mexicaans eten in Old-town. We zitten dicht bij Mexico en de Mexicaanse invloed is duidelijk merkbaar. Het eten is heerlijk de cocktail minder. De alcohol is trouwens duur in Amerika en fles wijn is al snel 14 dollar in de supermarkt. Naar een supermarkt moet je trouwens altijd zoeken.

We hebben een goed hotel en komen erachter dat we ons verrekend hebben kunnen nog een nacht in S-D kunnen blijven. Als eerste gaan we naar La Jolla en bewonderen daar een ruige kust en bezoeken een grot dit laatste valt tegen 133 trappen naar beneden en daar staan we in een grot met een spleet en uitzicht op de oceaan. We moeten opschieten want we hebben maar een uur parkeertijd, de tijd controleren ze via je band. Hiervoor stonden we voor een rode streep mag je niet parkeren. Snelheidscontrole doen ze vaak vanuit de lucht ben benieuwd wanneer ze dit in Nederland gaat starten. Na de kust naar de havens waar een groot zeilschip de Star of India ligt uit 1893. We eten in een tentje waar ze vis verkopen heerlijk en gelukkig alleen een paar duiven binnen. Gek word ik van die vogels. Daarna bezoekt Chris de USS Midway  een museum met het onderkomen van de luchtmacht. Chris is erg onder de indruk veel verschillende soorten vliegtuigen en helikopters op het dek. San_Diego is de grootste militaire basis ter wereld. Lisa en ik gaan ondertussen de auto halen en brengen de tijd door met rondjes rijden om op de juiste weg te komen. Het weer is goed en we gaan nog even zonnen in een park gelegen aan het water. Later komen er steeds meer mensen om te ontspannen het buitenleven is goed hier. Daarna boodschappen doen een aardige vrouw rijdt voor ons uit naar de supermarkt. Zij zijn aardig de Amerikanen. S Ávonds lopen we langs de winkeltjes waar ze Mexicaanse prullaria verkopen. Helaas vinden we niks.

2de dag San –Diego,

We gaan richting Palm-spring als we halverwege toch besluiten even naar Mexico te gaan. We stoppen in de grensplaats en lopen over een voetgangersbrug zo Mexico in. Op een gegeven moment ga je door draaihekken en kan je niet terug zo makkelijk kom je erin. Het is levendig op straat en wat hebben we daar gedaan een rondje gelopen bij de Mac Amerikaanse koffie gedronken en weer terug. Amerika inkomen is toch iets moeilijker er staat een enorme rij en wij zien mensen doorlopen en besluiten dat ook te doen. We gaan de hele rij voorbij en zijn zo aan de beurt. De man vraagt waarom wij in deze rij zijn gaan staan en zegt dat we in de andere rij horen, ik doe net of ik hem niet begrijp. Maar hij is onverbiddelijk en stuurt ons terug naar de rij en we moeten nu al buiten aansluiten. We hebben het idee dat mensen het net goed voor ons vinden. We schatten in er wel 3 uur te staan. We vragen het en we horen dat vandaag een snelle dag is en hoe is het mogelijk in een kwartier is de hele rij opgelost, onze paspoorten gescand en we zijn weer terug. Onze spanning was een beetje gevoed door een artikel uit de Linda, waar mensen een slechtere ervaring hadden. Op naar de woestijn naar Palm-Spring te warm om wat te doen dus luieren in de schaduw bij het zwembad. Hier de eerste opnames gemaakt van Warmondse mannen. Dit idee had Chris allang in zijn hoofd een tegenhanger van Gooise vrouwen!!!!!s’ávonds lekker  pizza gegeten.

  Naar Las Vegas,

Woensdag ons laatste rij-dag terug naar Las Vegas door de woestijn dat is toch zo,n raar fenomeen rijden door de woestijn. Voor de laatste keer een hotel geboekt bij hotwire nog een keer de spanning van hoe zou het eruit zien.We rijden op de strip en Chris zegt dat we niet goed zitten. Maar in 1x zie ik de naam van ons hotel Ballys. We checken in en hebben kamer 1607. We verlaten de parkeergarage op zoek naar onze kamer.Met 2 liften komen we uiteindelijk uit op de beganegrond gevuld met allerlei winkels en eten drinkgelegenheden. We vinden uiteindelijk de lift naar boven het is hartstikke chique. Maar helaas de sleutel past niet we zitten in hotel Paris (die met de eiffeltoren) weer op zoek en door buiten om te gaan zitten we in het goede  hotel ook mooi. We gaan nog even afkoelen in get zwembad waar boven ons een rails is waar een treintje je naar de strip brengt. Want het zijn afstanden in zulke hotels. Waar je ook heen gaat altijd ga je langs de winkels en het casino. Dat levert geld op. Uiteten en dan naar bed om 6 uur opstaan om de auto in te leveren en naar het vliegveld te gaan.

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer