01 aug

Na een nachtje bakerfield op weg naarHet Sequoai nationaal park.Chris ziet op de kaart dat we ook de route  via het Sequoia  forest kunnen rijden Ik kijk mee op de kaart en stem ermee in.Had ik dat maar niet gedaan. De route start met langs de weg olijfbomen, sinaasappels en appelbomen. Ook veel jaknikkers en windmolens staan er langs de wegen. Daarna weer de bergen in ongeveer twee en half uur rijden en dan er achter komen dat je niet via de forest het park kan bereiken. Dat is ontzettend balen we moeten weer naar de snelweg en weer 2 uur verderop rijden. Lisa slaapt de gehele ochtend, chris rijdt en ik ben kotsmisselijk. We vertrokken om  9 uur en zijn uiteindelijk om 2uur in het park. .Daar rijden we een klein stukje en  komen we in file terecht. Er blijkt aan de weg te worden gewerkt en we moeten tot 3uur wachten tot we verder mogen. De dag verloopt niet gladjes er moet heel veel gebeuren om het tot een goed eind te brengen .Laat dat toch gaan lukken. We gaan eerst op zoek naar de General Sherman tree het grootste levende organisme ter wereld. De tree groeit 1cm per 10 jaar. Het is inderdaad indrukwekkend. De boom is zo breed en zo lang (zie foto) De boom is ongeveer 3000 jaar oud en ze gedijen goed op ijs en as. De onderkant van zo’n boom wordt in brand gestoken maar door bepaalde stoffen in de boom gaat hij niet in de brand. . Daarna bezoeken we het museum. Ondertussen is het rond 6 uur en we besluiten nog een boom te bekijken waar een boer rond de 19de eeuw in heeft gewoond. Hij heeft een sequoia uitgehold en er een huisje van gemaakt.  De Tharps log. Op weg daar naar toe zien we in 1x  auto’s stoppen, sommige stappen uit wat lisa en ik ook doen want er is een beer en een babybeer .Iedereen raakt door dolle en gaat foto’s maken en filmen. Het is mij zelfs gelukt om Lisa plus beer te fotograferen. Chris is zeer bezorgd en roept ons terug naar de auto. Door de adrenaline voel ik geen angst later tijdens de wandeling wel. We lopen alleen door het bos en hebben net een koek gegeten wat dom is want beren ruiken dat van honderden meters ik wil terug maar we bezoeken toch de boerenwoningboom en dat is dan toch  een eind wandelen als je je zo voelt. Ondertussen nog een hert met een jonkie gespot. Terug in de auto moeten we weer ongeveer 200km rijden naar ons hotel in Merced, het zijn afstanden.Lisa maakt terwijl ik typ foto’s van een mooie zonsondergang.Het park maar vooral de beren maakten ons hele dag weer goed. We hebben tot nu toe al 3200km gereden, wat een eind hé.

Reacties 1

barry 05-08-2012 10:27

Hallo,
Ik vind jullie verhalen erg leuk,ik vraag mij af of de reaties jullie bereiken.Ik heb een mailtje op antwoord van het mailtje van karin naar jullie eigen mailadres ge stuurd.als ik de verhalen lees lijkt mij het heel spannend wat jullie allemaal meemaken,Nog veel plezier .
groetjes van ons.

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer